MasterChef Česko

MasterChef Česko

Vánoce u Punčochářů: Děda vždycky dlouho jedl, já jsem chtěl rozbalovat dárky!

Půlku filetu kapra zbavíme kostí nejlépe tak, že jako první odřízneme břišní ploutev a poté budeme celý filet jemně nařezávat – tím se kosti poruší a nebudou v masu vadit. Nakouskovaný filet dochutíme

Půlku filetu kapra zbavíme kostí nejlépe tak, že jako první odřízneme břišní ploutev a poté budeme celý filet jemně nařezávat – tím se kosti poruší a nebudou v masu vadit. Nakouskovaný filet dochutíme drceným kmínem, solí a stranou s kůží položíme do mouky, aby se vytvořila krusta. Kůží dolů poté opékáme v oleji na pánvičce. Různé druhy kořenové zeleniny nakrájíme na malé kostičky, dáme do pánve. Na kostičky nakrájíme i kus uzeného jazyka a přidáme k zelenině. V základu nesmí chybět ani čerstvý tymián a cibule. Zarestujeme a přidáme trochu másla. Do směsi přidáme třtinový cukr, červený vinný ocet a necháme úplně vyvařit. Nakonec přidáme červené víno, černé pivo a celé necháme zredukovat. Na kostičky nakrájíme brambory, přidáme do základu, zarestujeme a zalijeme vývarem. Pět minut vaříme. Na úplný konec do celé směsi znovu přidáme kapra, opět kůží dolů. Zalijeme vývarem, přidáme nasekanou petržel, česnek a zahustíme zbytkem másla. Dobrou chuť!

Share Tweet