MasterChef Česko

MasterChef Česko

Besky bude na Vánoce experimentovat! Co za recept si připravila pro vás?

Suroviny na oříškové hvězdičky:

200 g polohrubé mouky

125 ml smetany (13%)

125 g másla

50 g mletých ořechů (lískové/vlašské)

sůl

Suroviny na obalování:

200 g moučkového cukru

3 x vanilkový cukr

2 x

Suroviny na oříškové hvězdičky:

200 g polohrubé mouky

125 ml smetany (13%)

125 g másla

50 g mletých ořechů (lískové/vlašské)

sůl

Suroviny na obalování:

200 g moučkového cukru

3 x vanilkový cukr

2 x vanilínový cukr

Postup:

Mouku, ořechy, sůl a trochu změklého másla zapracujeme do jednotné hmoty. Přendáme do kotlíku a s plochým šlehačem pomalu přiléváme smetanu. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a na dvě hodiny dáme odpočinout do lednice. Odležené těsto vyválíme do tloušťky 3 mm a vykrajujeme hvězdy. V troubě pečeme na 180 stupňů cca 14 minut. Všechny suroviny na obalování smícháme s misce a ihned, jakmile hvězdičky vyndáme z trouby, obalujeme.

Suroviny na vaječný koňak:

3 žloutky

3 lžíce moučkového cukru

1 vanilínový cukr

1 kondenzované slazené mléko

0,5 rumu.

Postup:

Žloutky vyšleháme s moučkovým i vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme slazené mléko a promícháme. Nakonec, za stálého míchání, přiléváme rum. Směs přelijeme do skleněné nádoby a necháme odpočívat v lednici. V chladu koňak zhoustne a zintenzivní na chuti.

Share Tweet