Rady ptáka Loskutáka

Vše o pořadu

Rady ptáka Loskutáka - Vepřová kotleta pečená na jablkách

Začátek září je letos trochu netradičně ve znamení zralých pozdních

Začátek září je letos trochu netradičně ve znamení zralých pozdních jablečných odrůd. Neváhejte a využijte toho k přípravě těchto skvělých vepřových kotlet. Stačí přidat trochu bylinek a cibuli, a špičkové jídlo je za chvíli na stole. A je to koncert chutí!

Suroviny:

  • 400 g vykostěných vepřových kotlet (2 plátky)
  • 2 jablka
  • 1 kedlubna
  • 2 červené cibule
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • snítka čerstvého tymiánu
  • olej, sůl, pepř
Postup:
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a promasírujeme. Z obou stran je opečeme na pánvi. Poté na stejném tuku opečeme pokrájenou zeleninu, kterou osolíme, opepříme a zalijeme medem smíchaným s hořčicí.
Hotovou směs přendáme do pekáčku a vložíme na ni kotlety. Podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme doměkka. Na závěr dopečeme bez poklice, aby maso získalo pěknou barvu.