Rady ptáka Loskutáka

Vše o pořadu

Rady ptáka Loskutáka - Salát z pečených paprik

Postup přípravy:
Papriky omyjeme, dáme na plech,

Postup přípravy:
Papriky omyjeme, dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a dáme do trouby zprudka péct na 210-220 stupňů, dokud na sobě nebudou mít puchýřky a načernalou barvu. Upečené papriky ještě horké dáme do igelitového pytlíku a ten zavážeme. Papriky se tam spaří a dobře se pak loupou. Oloupané papriky nakrájíme na větší kusy, dáme do mísy a přidáme nakrájená rajčata, propláchnutou rukolu a zalijeme zálivkou z olivového oleje, balzamika, medu a soli. Přendáme na talíř a navrch zdobíme plátky parmské šunky a buvolí mozzarelly. Podáváme s pečivem.

Zálivka:

med 2x lžíce, balzamikový ocet 1x lžíce a olivový olej 1-2 lžíce.

Suroviny:

Papriky žluté, červené i zelené po 2 kusech
Rukola 1 velká hrst
Bůvolí mozzarella 120 g
Parmská šunka na plátky 100 g
Sušená rajčata 8 ks v nálevu