Rady ptáka Loskutáka

Vše o pořadu

Rady ptáka Loskutáka - Grilovaná krkovice

Nejdříve připravíme marinádu z piva, směsi koření (kmínu, česneku, sušené

Nejdříve připravíme marinádu z piva, směsi koření (kmínu, česneku, sušené cibule, koriandru) a soli. Naložíme do ní krkovičku a (nejlépe přes noc) necháme uležet v chladu. Pak maso tepelně upravíme: necháme ho 3 hodiny péct v troubě při teplotě 70 °C. Krkovici nakrájíme na plátky a pečeme na grilu z každé strany přibližně dvě minuty. Ve výpeku osmahneme cibuli, následně i hořčici. Vzniklou směs přidáme k masu a podáváme s teplým salátem.

Salát si připravíme rovněž na grilu. Postupně opékáme: kousky bavorské (grilovací) klobásky, cibuli, sezónní zeleninu (papriky, mrkev, cuketu, lilek, cukrový hrášek), můžeme přidat i čerstvé houby. Zarestujeme. Zakápneme olivovým olejem, posypeme strouhaným parmezánem, osolíme, okořeníme a ještě párkrát prohodíme. Udržujeme teplé. Dobrou chuť!

Suroviny:

1 kg vepřové krkovice (v celku)

0,5 l dobrého světlého piva

Kmín

2-3 stroužky česneku

lžička sušené cibule

lžička koriandru

1 větší cibule

1 lžíce hořčice