Rady ptáka Loskutáka

Vše o pořadu

Rady ptáka Loskutáka - Kančí hřbet na červeném víně s grilovaným pastinákem

Suroviny:
200-250 g kančího hřbetu
150 g másla
slanina na prošpikování
tymián
sůl, pepř
300 ml červeného vína
1 lžička rajčatového protlaku
olej
mrkev
cibule
celer
2 ks pastiňáku
lžíce medu
 
Postup:
Prošpikované maso osolíme, opepříme, vmasírujeme tymián a necháme zatáhout na oleji. Vyjmeme jej z pánve, a na získaném výpeku orestujeme mrkev, cibuli a celer.
 
Zalijeme vínem, provaříme, dochutíme protlakem, a přendáme se hřbetem do pekáčku. Pečeme v troubě 10-12 minut při teplotě 180 stupňů.
 
Omáčku poté scedíme a zjemníme máslem. V páře uvařený pastinák opečeme z obou stran do zlatova. Osolíme, a přidáme dvě lžíce medu na krásnou zlatou glazuru.