Rady ptáka Loskutáka

Vše o pořadu

Dýňový bulgur se špenátem a parmezánem

Suroviny:
150-200 g bulguru
500 g dýně hokaido
150

Suroviny:
150-200 g bulguru
500 g dýně hokaido
150 g špenátových listů
1-2 šalotky
olivový olej
sůl, pepř
100 g parmezánu
1-2 stroužky česneku

Postup:
Dýni nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a upečeme v troubě na 180 stupňů doměkka. Poté ji rozmačkáme nebo nastrouháme.

Na oleji zpěníme šalotku a prohodíme na ní listy špenátu s nakrájeným česnekem, osolíme a opepříme. Do uvařeného bulguru přimícháme rozmačkanou dýni s blanšírovaným špenátem, dochutíme a ozdobíme hoblinkami parmezánu.