Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Mechový dort

Suroviny:
320 g hladké mouky
3 g jedlé sody
špetka soli
2 vejce
250 ml podmáslí
200 g cukru krupice
100 g baby špenátu
100 g řepkového oleje

Na krém:
100 ml 33% šlehačky
250 g mascarpone
10 g vanilkového cukru
3

Suroviny:
320 g hladké mouky
3 g jedlé sody
špetka soli
2 vejce
250 ml podmáslí
200 g cukru krupice
100 g baby špenátu
100 g řepkového oleje

Na krém:
100 ml 33% šlehačky
250 g mascarpone
10 g vanilkového cukru
35 g moučkového cukru

Postup:
V nádobě postupně mixujeme olej se špenátem. Žloutky utřeme s cukrem, smícháme se zelenou směsí a podmáslím. Nakonec přidáme mouku, kterou jsme smíchali se sodou a solí, a sníh z bílků. Těsto přelijeme do formy a pečeme na 175 °C, asi 50 minut. Vychladlý korpus rozřízneme a spodní díl potřeme krémem ze smetany, mascarpone, vanilkového a moučkového cukru a tvarohu. Z horní části korpusu vyrobíme drobenku, kterou posypeme krém. Celý dort pak ozdobíme ovocem.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.