Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka – Boršč

Suroviny:
500 g vepřové plece
2-3 bulvy červené řepy (vařené)
2 mrkve
3 cibule
2 petržele
4 brambory
500 g bílého hlávkového zelí
4 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké papriky
sůl, pepř
2 bobkové listy
3

Suroviny:
500 g vepřové plece
2-3 bulvy červené řepy (vařené)
2 mrkve
3 cibule
2 petržele
4 brambory
500 g bílého hlávkového zelí
4 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké papriky
sůl, pepř
2 bobkové listy
3 lžíce cukru
1 lžíce octa
200 ml zakysané smetany
menší svazek kopru
2 stroužky česneku
2 litry hovězího vývaru
2 lžíce sádla

Postup:
Na sádle restujeme nakrájenou plec, přidáme cibuli, mrkev, petržel, rozdrcený česnek, bobkový list, sůl a pepř, protlak a sladkou papriku. Vše zalijeme vývarem. Po chvíli vsypeme i bílé zelí, nakrájené na nudličky. Vaříme asi 20 minut, přidáme brambory, a poté také červenou řepu. Vaříme do měkka.

Hotový boršč dochutíme cukrem a octem, a při servírování přidáme zakysanou smetanu a sekaný kopr.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.