Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Rýžový nákyp

Suroviny:
400 g kulaté rýže
3 vejce
600-700 ml mléka
50 g másla
150 g cukru krupice
15 g vanilkového cukru
400 g mraženého lesního ovoce
200 g čerstvého ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)
100 g
Suroviny:
400 g kulaté rýže
3 vejce
600-700 ml mléka
50 g másla
150 g cukru krupice
15 g vanilkového cukru
400 g mraženého lesního ovoce
200 g čerstvého ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)
100 g měkkého tvarohu
Postup:
Mléko přivedeme k varu a přidáme polovinu másla, sůl a propláchnutou rýži. Vaříme do poloměkka. Poté vmícháme polovinu cukru, žloutky utřené s vanilkovým cukrem, lesní ovoce a nakonec sníh z bílků, do kterého jsme přidali druhou polovinu cukru. Směs vložíme do vymazané zapékací misky, poklademe máslem a pečeme v troubě asi 30 min na 180 °C. Při servírování nákyp ozdobíme tvarohem a ovocem.
Share Tweet