Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka – Bůček na černém pivu

Suroviny:
600-800 g vepřového bůčku
2-3 cibule
2 mrkve
3 lžíce švestkových povidel
0,5 l černého piva
100g krup
2 stroužky česneku
3-4 brambory
1 čerstvý křen
50 g polníčku
sůl, pepř, olej

Postup:
Na oleji

Suroviny:
600-800 g vepřového bůčku
2-3 cibule
2 mrkve
3 lžíce švestkových povidel
0,5 l černého piva
100g krup
2 stroužky česneku
3-4 brambory
1 čerstvý křen
50 g polníčku
sůl, pepř, olej

Postup:
Na oleji opečeme cibuli a mrkev. Nakrájený bůček osolíme, opepříme a orestujeme na připraveném základu. Přidáme povidla a pivo. Přendáme do pekáčku a pečeme při 150 °C do měkka. Po upečení maso vyjmeme, výpek scedíme a zredukujeme. Na tuku orestujeme do zlatova cibuli, přidáme vařené kroupy, opečeme a přimícháme utřený česnek a vařené brambory. Vše osolíme, opepříme, orestujeme a na závěr promačkáme. Při servírování posypeme strouhaným křenem a ozdobíme polníčkem.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.