Suroviny:
200 g čokolády (ideálně hořká s vyšším obsahem kakaa)
160 g cukru krupice
6 vajec
100 g hladké mouky
200 g másla
hrst ořechů / sušeného ovoce (co zbyde od Mikuláše)
Postup:
Čokoládu
Suroviny:
200 g čokolády (ideálně hořká s vyšším obsahem kakaa)
160 g cukru krupice
6 vajec
100 g hladké mouky
200 g másla
hrst ořechů / sušeného ovoce (co zbyde od Mikuláše)
Postup:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme změklé máslo. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, smícháme s čokoládovou směsí a po spojení vmícháme mouku. Nakonec doplníme ořechy a sušené ovoce. Připravené těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 20–25 minut na 180 °Cˇ. Smetanu vyšleháme s tvarohem, citronem a cukrem do jemného krému a dáme vychladit. Cukr necháme zkaramelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu a vaříme, dokud nezískáme hustší omáčku.