Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Sýrový pekáč

Suroviny:
220 g sýra (camembert, hermelín)
120 g čerstvého sýra (žervé)
100 g blaťáckého zlata (gouda, gruyere, čedar, apod.)
2 lžíce strouhaného parmazánu (grana padano, gran moravia)
30 ml smetany
Suroviny:
220 g sýra (camembert, hermelín)
120 g čerstvého sýra (žervé)
100 g blaťáckého zlata (gouda, gruyere, čedar, apod.)
2 lžíce strouhaného parmazánu (grana padano, gran moravia)
30 ml smetany (mléka)
2 lžičky kukuřičného škrobu (mouky)
snítka tymiánu
čerstvý mletý pepř
Postup:
Nakrájenou cibuli smažíme 4 minuty na oleji, přisypeme cukr a sůl, a při nízké teplotě dusíme 20 minut. Ke konci přidáme nakrájené jablko a směs dochutíme pepřem a citronovou šťávou. Sýry smícháme se smetanou a opepříme. Na dno vymazaného pekáčku rozprostřeme karamelizovanou cibuli, přidáme sýrovou směs a povrch zasypeme zbytkem sýra. Zapékáme na 170°C asi 25 minut. K sýrovému pekáči podáváme česnekové krutony. Olej smícháme s česnekem a bylinkami, směsí potřeme kolečka bagety a pečeme asi 15 minut při 120 °C.
Share Tweet