Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Rybí hranolky

Suroviny:
800 g filetů z kapra či dalších sladkovodních ryb (sumec, hejk, candát)
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého sušeného česneku
½ lžičky kmínu
m
Suroviny:
800 g filetů z kapra či dalších sladkovodních ryb (sumec, hejk, candát)
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého sušeného česneku
½ lžičky kmínu
mleté chilli (dle chuti)
šťáva z ½ citronu
1 lžička bílého mletého pepře
1 litr rostlinného oleje na smažení
sůl
hladká mouka
 
Postup:
Rybí filety i s kůží pokrájíme na proužky 1,5 cm, obalíme ve směsi koření, zakápneme citronem a půl hodiny marinujeme. Poté je obalíme v mouce a smažíme v dostatečně rozpáleném oleji tak, aby v něm byly zcela ponořené. Hotové hranolky odkládáme na ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Na nudličky pokrájené zelí pocukrujeme, osolíme, opepříme a promačkáme. Pak přidáme olej a ocet, a necháme uležet. Podáváme s vařenými bramborami a koprovým dipem. A ještě rada na závěr: Z bramborových slupek můžeme vyrobit velmi chutné chipsy.
Share Tweet