Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Sváteční polévka

Suroviny:
0,5 kg morkových kostí
1 kg hovězích žeber
3 mrkve
3 petržele
1 menší celer
10 kapustiček
1 cibule
divoké koření
listová petržel
1-2 vejce
4 housky nebo rohlíky
1-
Suroviny:
0,5 kg morkových kostí
1 kg hovězích žeber
3 mrkve
3 petržele
1 menší celer
10 kapustiček
1 cibule
divoké koření
listová petržel
1-2 vejce
4 housky nebo rohlíky
1-2 stroužky česneku
150 g slaniny
olej, sůl, pepř
 
Postup:
Kosti, žebro, kořenovou zeleninu a cibuli ve slupce osolíme, pokapeme olejem a 30 minut pečeme v troubě při 160–180 °C. Poté dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme divoké koření a pomalu vaříme několik hodin. Pak vývar scedíme a povaříme v něm zbylou kořenovou zeleninu a kapustičky. Do hotového vývaru ještě přidáme obrané maso ze žebra. Kostičky pečiva smícháme se škvařenou slaninou, přidáme vejce, mouku, nasekanou petržel, osolíme a opepříme. Vymodelujeme knedlíčky a povaříme je asi pět minut v osolené vodě.
Share Tweet