Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Siven na šlehačce s rajčaty a pórkem

Suroviny:
400-600g filetů ze sivena (může být i jiná ryba)
5-7 ks rajčat (dle velikosti)
1-2 pórky (dle velikosti)
200 ml smetany 33%
hladká mouka
citron
sůl, pepř

Postup:
Filety omyjeme, osušíme, nasolíme,

Suroviny:
400-600g filetů ze sivena (může být i jiná ryba)
5-7 ks rajčat (dle velikosti)
1-2 pórky (dle velikosti)
200 ml smetany 33%
hladká mouka
citron
sůl, pepř

Postup:
Filety omyjeme, osušíme, nasolíme, zakápneme citronem a necháme 10-15 minut odpočinout. Poté je obalíme v hladké mouce. Na pekáček vyskládáme nakrájená rajčata a pórek. Na zeleninu klademe filety kůží nahoru a vše zalijeme smetanou. Pečeme při 160-170 °C cca 20-30 minut. Podáváme s bramborami sypanými petrželí.

Celý díl pořadu Rady ptáka Loskutáka z 27. března naleznete na Voyo.

Share Tweet