Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Hovězí žebra na grilu s barbecue omáčkou

Suroviny:
3-4kg hovězích masitých žeber
1 mrkev
1 petržel
2-3 cibule
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 červené papriky
3 rajčata
2 dcl loupaných rajčat
0,5 cl bourbonu
lžička uzené papriky
2 kukuřičné klasy
5

Suroviny:
3-4kg hovězích masitých žeber
1 mrkev
1 petržel
2-3 cibule
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 červené papriky
3 rajčata
2 dcl loupaných rajčat
0,5 cl bourbonu
lžička uzené papriky
2 kukuřičné klasy
50 g másla
1 plátek chleba
sůl, pepř

Postup:
Hovězí žebra povaříme s kořenovou zeleninou a s cibulí v osolené vodě tak, aby už šla lehce oddělit od kosti. Uvařená žebra necháme trochu zchladit, potřeme olivovým olejem a opepříme čerstvě drceným pepřem. Necháme odležet. Na BBQ omáčku si v rendlíku zpěníme cibuli nakrájenou najemno, společně s česnekem nakrájeným na plátky. Zalijeme bourbonem a drcenými rajčaty. Celá rajčata, chilli papričku a červenou kapii opečeme na grilu a poté nasekáme a přidáme do základu. Vše spolu na mírném plamenu povaříme a dochutíme dle potřeby pepřem a solí. Žebra ogrilujeme z obou stran a podáváme s hotovou omáčkou, chlebem a vařenou kukuřicí.

Nestihli jste tento díl v televizi? Podívejte se na něj na Voyo.

Share Tweet