Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Pórková polévka

Suroviny:
1–2 pórky (dle velikosti)
150–200 g másla
250 ml smetany
150–200 g hl. mouky
200 ml mléka
5 plátků toastového chleba
1 stroužek česneku
sůl, pepř

Postup:
Zelené listy pórku necháme asi 30 minut

Suroviny:
1–2 pórky (dle velikosti)
150–200 g másla
250 ml smetany
150–200 g hl. mouky
200 ml mléka
5 plátků toastového chleba
1 stroužek česneku
sůl, pepř

Postup:
Zelené listy pórku necháme asi 30 minut povařit v osolené vodě. Rozpuštěné máslo zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z pórku a rozmícháme metličkou. Přilejeme mléko, smetanu, osolíme a opepříme. Pak do polévky přidáme kolečka pórku, která jsme na másle podusili do poloměkka. Podáváme s česnekovými krutony z toustového chleba*.

*Toustový chleba nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě dozlatova. Ještě teplý polijeme rozpuštěným máslem s utřeným česnekem.

Celé díly pořadu Rady ptáka Loskutáka můžete sledovat na Voyo.

Share Tweet