Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Slaný koláč s patisonem

Suroviny:
1 střední patizon
3 mrkve
10 rohlíků nebo housek
1 pórek
200 g čedaru
hrst listové petržele
4 stroužky česneku
150-200 ml smetany
1 prášek do pečiva
3-5 vajec
mléko, máslo
hrubá mouka

Postup:
Patizon

Suroviny:
1 střední patizon
3 mrkve
10 rohlíků nebo housek
1 pórek
200 g čedaru
hrst listové petržele
4 stroužky česneku
150-200 ml smetany
1 prášek do pečiva
3-5 vajec
mléko, máslo
hrubá mouka

Postup:
Patizon očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme na síto a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a navlhčíme mlékem. Mrkev očistíme a také nahrubo nastrouháme. Pórek pořádně propereme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu smícháme s namočeným pečivem, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, pepř a nasekanou petržel. Vše pořádně promícháme a poté přidáme rozšlehaná vejce, smetanu, prášek do pečiva a nastrouhaný sýr čedar.
Těsto lehce promícháme a nalijeme do formy, kterou jsme před tím vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme při 160 °C cca 2030 min.

Nestihli jste tento díl v televizi? Podívejte se na něj na Voyo.

Share Tweet