Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Pečený vepřový bok s jablky

Suroviny:
1,5 kg vepřového boku s kůží
4 kyselejší jablka
6 červených cibulek
5 stroužků česneku
1-2 lžíce medu
1 dcl tmavého ovocného piva
sůl, pepř
kmín

Postup:
Maso nakrájíme na větší kostky, kůži nařežeme

Suroviny:
1,5 kg vepřového boku s kůží
4 kyselejší jablka
6 červených cibulek
5 stroužků česneku
1-2 lžíce medu
1 dcl tmavého ovocného piva
sůl, pepř
kmín

Postup:
Maso nakrájíme na větší kostky, kůži nařežeme na kostičky. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a dáme zatáhnout do trouby na 180 °C cca 20–⁠30 min. K bůčku přidáme na půlky nakrájená jablka bez jadřinců, oloupanou cibuli a celé stroužky česneku. Pekáč přiklopíme a pečeme při 120–⁠130 °C doměkka. Nakonec odkryjeme, bůček potřeme medem, podlijeme ovocným pivem a necháme ho ještě cca 10 min dopéct.

Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!

Share Tweet