Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Hovězí jazyk s bramborovou kaší a šalotkami

Suroviny:
1 hovězí jazyk
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
500 g brambory
1 lžíce smetanového křenu
100 g másla
50 cl smetany
4 šalotky
1 lžíce cukru
vinný ocet
sůl, divoké koření
sakura na zdobení


Postup:
Kořenovou

Suroviny:
1 hovězí jazyk
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
500 g brambory
1 lžíce smetanového křenu
100 g másla
50 cl smetany
4 šalotky
1 lžíce cukru
vinný ocet
sůl, divoké koření
sakura na zdobení


Postup:
Kořenovou zeleninu očistíme a společně s jazykem vaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření jazyk vyndáme a oloupeme. Brambory očistíme a uvaříme. Scedíme, přidáme máslo a smetanu a necháme 1–⁠2 min odpočívat pod pokličkou. Brambory poté rozmačkáme a přidáme smetanový křen. Šalotky oloupeme, rozkrojíme na polovinu a necháme na mírném plameni glazovat v rozpuštěném másle s cukrem cca 5–⁠7 min. Nakonec je lehce zakápneme vinným octem.

Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!

Share Tweet