Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Plněné grilované kalamáry

Suroviny:
1 kg kalamár
500 g loupaných středních krevet
2-3 šalotky
2 varné sáčky jasmínové rýže
1,5 kg masitých nebo cherry rajčat
1 palice česneku
1 limetka
hrst listové petržele
olivový olej
sůl, pepř
malý

Suroviny:
1 kg kalamár
500 g loupaných středních krevet
2-3 šalotky
2 varné sáčky jasmínové rýže
1,5 kg masitých nebo cherry rajčat
1 palice česneku
1 limetka
hrst listové petržele
olivový olej
sůl, pepř
malý svazek bazalky, hladkolistá petržel

Postup:
Na oleji osmahneme šalotku, přidáme krevety, osolíme, opepříme, přidáme uvařenou rýži a petržel. Směsí naplníme kalamáry zbavené kostice a ogrilujeme je ze všech stran. Osolená a opepřená rajčata s česnekem opečeme do měkka. Česnek vyloupeme a společně s rajčaty propasírujeme. Hotovou omáčku dle potřeby dochutíme. Kalamáry podáváme s rajčatovou omáčkou, limetou a bazalkou.

Nestihli jste tento díl v televizi? Podívejte se na něj na Voyo.

Share Tweet