Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka

Rady ptáka Loskutáka - Krůtí roláda s kaštanovým rizotem

Suroviny:
1 krůtí prso
200 g krup
150 g vařených kaštanů
23 housky
100 g kachních jater
hrstka listové petrželky
1 šalotka
12 vejce
máslo
sůl, pepř
muškátový oříšek
olej


Postup:
Játra očistíme a zlehka

Suroviny:
1 krůtí prso
200 g krup
150 g vařených kaštanů
23 housky
100 g kachních jater
hrstka listové petrželky
1 šalotka
12 vejce
máslo
sůl, pepř
muškátový oříšek
olej


Postup:
Játra očistíme a zlehka orestujeme na oleji se solí a pepřem. Housky nakrájíme na malé kostičky, které navlhčíme mlékem. Orestovaná játra pokrájíme na menší kousky a přidáme k nakrájené housce. Přihodíme pokrájenou petržel, sůl, pepř, muškátový oříšek a důkladně promícháme. Krůtí prso naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme medovou hořčicí a poklademe na něj plátky slaniny. Na slaninu poklademe připravenou nádivku a roládu zamotáme, svážeme a dáme do pekáčku. Roládu podlijeme trochou vody, přidáme máslo a okořeníme. Pečeme přikryté při 160 °C do měkka. Na závěr odkryjeme a pečeme chvilku do zlatova. Uvařené kroupy v osolené vodě smícháme s nasekanými kaštany, které jsme před tím opekli na másle se šalotkou. Část kaštanů rozmixujeme a vše společně promícháme.

Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!

Share Tweet