Suroviny:
2 králičí stehna
100 g strouhaného perníku
2 lžíce švestkových povidel
hrstka celých mandlí (loupaných)
hrstka sušených švestek
1 mrkev
1 petržel
1 citron
150–200 g másla
lžíce brusinek
špek
hladká
Suroviny:
2 králičí stehna
100 g strouhaného perníku
2 lžíce švestkových povidel
hrstka celých mandlí (loupaných)
hrstka sušených švestek
1 mrkev
1 petržel
1 citron
150–200 g másla
lžíce brusinek
špek
hladká mouka
divoké koření
sůl, pepř
Postup:
Králíka osolíme, opepříme a prošpikujeme. Vložíme do hrnce a přidáme mrkev, petržel a divoké koření. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka. Vývar scedíme, přivedeme k varu a zahustíme máslovou jíškou. Do vzniklé omáčky přidáme mandle, povidla, sušené švestky, brusinky, nastrouhaný perník a citronovou šťávu, a ještě asi 20 minut povaříme. Maso osmahneme na másle a podáváme s omáčkou a bramborovými noky.