Mleté jehněčí s česnekovým zákysem a kuskusem - 1.4.2017

Mleté maso smícháme s česnekem utřeným se zauzenou solí a nasekanými

Mleté maso smícháme s česnekem utřeným se zauzenou solí a nasekanými bylinkami. Důkladně promícháme. Poté vytvarujeme šištičky, které napíchneme na jehlu a pečeme v troubě na pečícím papíru asi 20 minut na 160°C. Než se maso upeče, můžeme si vyrobit dip. Česnek utřený se solí přidáme do zakysané smetany s tvarohem, přidáme pažitku a promícháme. Podáváme s kuskusem a petrželovým pestem.

Potřebujeme:
400 g jehněčího mletého masa
2 ks vejce
česnek
majoránku
tymián
listovou petržel
zauzenou sůl, pepř


Na česnekový zákys:
3 lžíce měkkého tvarohu
3 lžíce zakysané smetana
3 stroužky česneku
petrželku
sul, pepř
 

Recepty 2018

Recepty 2017