Rady ptáka Loskutáka

Nejen velikonoční zeleninová polévka s rukolou a brynzou

Půlku kukuřičného kuřete a stehno z králíka uvaříme klasicky jako vývar s kořenovou zeleninou. Na másle postupně zlehka opečeme brambory, cibuli, mrkev, petržel, řapíkatý celer. Osolíme, opepříme a zalijeme připraveným vývarem. V bodě varu přidáme kapustičky a vše vaříme doměkka. Na konci vaření přidáme mladé listy špenátu a obrané maso z králíka a kuřete. Polévku naservírujeme a přidáme noček brynzy a pár lístku rukoly. Podáváme s čerstvým chlebem nejlépe bílým.

Potřebujeme:

Vývar
Brambory
Brynzu
Mladý špenát
Medvědí česnek
Řapíkatý celer
Mrkev
Kapustičky
Jarní cibuli
Rukolu
Petržel
Máslo

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.