Rady ptáka Loskutáka

Recept: Kedlubnové zelí a karotkové knedlíky

KAROTKOVÉ KNEDLÍKY
Housky nakrájíme na kostičky, půlku másla necháme rozpustit a vmícháme do housek, ty upečeme do mírně zlatavé barvy v troubě při 160 – 180 °C, 3 až 5 minut. Mrkve oloupané a nakrájené uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a rozmixujeme z nich pyré se zbytkem másla. Pyré zamícháme do housek, přidáme koření a rozšlehané žloutky, na konci sníh z bílků. Potom tvarujeme podlouhlé knedlíky v potravinářské folii a vaříme v páře 25 minut. Celý pokrm podáváme s pečeným vepřovým masem.


Na karotkové knedlíky potřebujeme:
8 ks housek, jeden den staré
3 ks vajec
3 – 4 ks karotky
200 g másla
muškátový oříšek, sůl, pepř


KEDLUBNOVÉ ZELÍ
Oloupané kedlubny nakrájíme na nudličky. V kastrůlku rozpustíme na kostičky nakrájený špek, na ten hodíme na kostičky nakrájenou cibuli, lehce orestujeme. Přidáme jablečný ocet a pozvolna dusíme cca 15 minut, dokud se tekutina ze dvou třetin neodvaří.

Potřebujeme:

3 - 4 ks kedlubny
1 ks cibule
100 g slaniny, špeku
jablečný ocet
sůl, pepř, cukr

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.