Rady ptáka Loskutáka

Telecí steak s chřestem a holandskou omáčkou

Ocet a bílé víno si dáme do rendlíku a asi o necelou třetinu svaříme. Necháme vychladnout přidáme žloutky a rozšleháme a vše dáme vařit do vodní lázně než nám omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a sundáme z vodní lázně. Potom do ní přiléváme rozpuštěné máslo a neustále šleháme. Nakonec zakápneme citronem.

Chřest oloupeme a zbavíme spodní třetiny. Vaříme na páře nebo v osolené vodě do měkka cca 3-5 minut. Poté schladíme v ledové vodě. Před podáváním lehce ohřejeme na páře nebo v horké vodě.

Steak lehce osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem, opečeme z obou stran na rozpálené pánvi cca 2 minuty z každé strany a pak necháme odpočinout před podáváním.

Potřebné suroviny:

Telecí kýta nebo kotleta na porci 200 g steak
Chřest
4-5 žloutků
250 g másla
2-3 lžíce bílého suchého vína
1 lžíce vinného octa
½ citronu
drcený zelený pepř
hrubá sůl
olivový olej
sůl, pepř

 

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.