Platnost tohoto videa již vypršela.

Telecí steak s chřestem a holandskou omáčkou - 3.6.2017

Ocet a bílé víno si dáme do rendlíku a asi o necelou třetinu svaříme. Necháme

Ocet a bílé víno si dáme do rendlíku a asi o necelou třetinu svaříme. Necháme vychladnout přidáme žloutky a rozšleháme a vše dáme vařit do vodní lázně než nám omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a sundáme z vodní lázně. Potom do ní přiléváme rozpuštěné máslo a neustále šleháme. Nakonec zakápneme citronem. Chřest oloupeme a zbavíme spodní třetiny. Vaříme na páře nebo v osolené vodě do měkka cca 3-5 minut. Poté schladíme v ledové vodě. Před podáváním lehce ohřejeme na páře nebo v horké vodě. Steak lehce osolíme a opepříme, pokapeme olivovým olejem, opečeme z obou stran na rozpálené pánvi cca 2 minuty z každé strany a pak necháme odpočinout před podáváním.

Potřebné suroviny:
Telecí kýta nebo kotleta na porci 200 g steak
Chřest
4-5 žloutků
250 g másla
2-3 lžíce bílého suchého vína
1 lžíce vinného octa
½ citronu
drcený zelený pepř
hrubá sůl
olivový olej
sůl, pepř

 

REPORTÁŽE