Rady ptáka Loskutáka

Grilovaný steak s houbovým salátem

Maso lehce osolíme a opepříme, potřeme opravdu lehounce olivovým olejem a namasírujeme ho. Posypeme tymiánem a necháme chvilku odležet při pokojové teplotě, aby se rovnoměrně propékalo, na grilu 2-3 min, poté odležet aby si odpočinulo a nevytékala nám šťáva.

Houby nakrájíme na vetší kousky a vhodíme na rozpálený olej na pánvičku. Opepříme, lehce osolíme a opečeme. Poté olej slijeme, zakápneme citronem a přidáme trochu rozpuštěného másla. Zakapeme balsamicem, přidáme nasekanou listovou zeleninou a promícháme s propranou a okapanou rukolou.


Potřebujeme:
500 g hovězího masa
tymián, sůl, pepř drcený
olivový olej

100 g sezónní houby nebo žampiony
100 g hlívy
slunečnicový olej
máslo
citron
rukolu, listovou petržel
balsamico krémové

Recepty