Rady ptáka Loskutáka

Salát z pečeného lilku, kapií s grilovaným kuřetem

Papriky potřeme olivovým olejem, posolíme a vcelku pečeme 10-12 minut v troubě při teplotě 180 °C, dokud se jim nezačnou dělat nahnědlé puchýřky. Poté papriky vyndáme a vložíme je do igelitového sáčku a zavřeme. Proč? Protože se zapaří a lépe se pak loupou. Papriky cca po 5-10 minutách vyndáme z pytlíku, oloupeme a zbavíme semínek.

Plátky lilku osolíme, osušíme a ugrilujeme nebo upečeme do zlatavé barvy spolu s lilkem a stroužky česneku a cibulí na kolečka.

Lilek a papriku pokrájíme na větší kusy, stroužky česneku rozmáčkneme nožem, rozsekáme a přidáme k lilku, paprice a cibuli. Lehce osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, citronem a promícháme. Podáváme s filírovaným kuřecím prsem pečeným s kůží.

Potřebujeme:

Lilek 1-2 ks
Kapie žlutá 1 ks
Kapie červená 1 ks
Česnek 2 stroužky
Salátová cibule 1 ks
Citron
Olivový olej
Sůl, pepř

Recepty