Platnost tohoto videa již vypršela.

Domácí kečup - 30.9.2017

V kastrolu rozpustíme cukr, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, rajčata a 

V kastrolu rozpustíme cukr, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, rajčata a oloupaná jablka bez jádřinců. Osolíme a promícháme. Přidáme hřebíček, skořici, feferonku, ocet a zalijeme vodou. Dusíme cca 1,5 hod. Musí nám vzniknout konzistentní hmota. Tu potom přecedíme, je to lepší než mixovat pro zachování barvy. Ocet a cukr slouží jako přírodní konzervant. Pro dlouhodobější uchování, kečup dáme do vyvařených sklenic a zavaříme při 80°C cca 20 minut.

Potřebujeme:
Rajčata 2 kg
Jablka 0,7 kg
Cibule 1 kg
Rajčatový protlak 3 polévkové lžíce
Vinný červený ocet 3 polévkové lžíce
Hřebíček 2 ks
Skořice špetka
Voda cca 2-2,5 l
Sůl
- kdo má rád ostřejší, přidá 1ks feferonky

REPORTÁŽE