Rady ptáka Loskutáka

Salát s vodnicí, zauzeným pstruhem a křenovou šlehačkou

Salát s vodnicí, zauzeným pstruhem, vařeným vejcem a křenovou šlehačkou


Listy salátu propereme, okapeme a necháme v lednici. Vyšleháme šlehačku a lehce ji smícháme s najemno nastrouhaným křenem (těsně před podáváním). Vodnici oloupeme, nakrájíme na kostky nebo trojhránky a povaříme 2 až 4 minuty v zeleninovém vývaru. Poté osušíme na utěrce a opečeme osolenou a opepřenou na másle. Listy smícháme s křenovou šlehačkou, ale předtím je zakápneme citrónem a lehce osolíme, promícháme. Vajíčko uvaříme 8 minut v osolené vodě.

Potřebujeme:

100 g uzeného pstruha
2 ks vodnice
3 druhy salátu (polníček, rukolu, římský)
šlehačku
1PL čerstvého nastrouhaného křenu
1 vejce
1 citrón
1 PL másla, sůl

Recepty

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.