Třeboňská rybí polévka - 15.12.2018

Nejdříve si připravíme rybí vývar: kostru, hlavu kapra, cibuli a kořenovou zeleninu upečeme v troubě na 180°C, asi 30 minut. Poté vše přendáme do hrnce s vodou, okořeníme a hodinu vaříme. Na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a cibulku, zaprášíme ji moukou, zalijeme vývarem a necháme provařit. Po dvaceti minutách přidáme jikry, mlíčí a maso z kapra a ještě deset minut povaříme. Osolíme, dochutíme muškátovým oříškem, případně česnekem a petrželí.

kapr, jikry, mlíčí
kořenová zelenina
listová petržel
hladká mouka
máslo
cibule, česnek
nové koření
bobkový list
muškátový oříšek
sůl, pepř

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017