Platnost tohoto videa již vypršela.

Bramborové knedlíky plněné jelítkem a jitrničkou - 17.11.2018

Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl, kapku oleje a 

Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl, kapku oleje a zpracujeme. Z bramborového těsta si vytvoříme bochánky stejné velikosti, které dlaní rozplácneme a naplníme náplní vymačkanou z jitrnic a jelítek. Vyrobíme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. Cibuli nakrájenou na kolečka pozvolna osmažíme na vepřovém sádle. Při servírování jí ozdobíme knedlíky, které ještě zakápneme trochou omastku.

1-2 jitrnice
1-2 jelita
3 cibule
250 g sádla

Na knedlíky:
1kg vařených brambor
500g hrubé mouky
2 vejce
olej, sůl