Kapustová polévka s vepřovým kolínkem - 3.11.2018

Koleno vaříme s kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Vzniklý vývar

Koleno vaříme s kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Vzniklý vývar přecedíme a dáme opět na oheň. Přidáme do něj kapustu, kterou uvaříme do poloměkka. Poté znovu scedíme, a kapustu odložíme stranou. Na pánvi opražíme cibulku se špekem a klobáskou, vše zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme vývarem. Povaříme, a po 10 minutách přihodíme kapustu. Při servírování doplníme natrhané koleno a noček zakysané smetany.

1 kapusta
1 vepřové kolínko (přední)
100g špeku
100g mouky
1 papriková klobása
2 cibule
zakysaná smetana
mrkev, petržel, celer a divoké koření (na vývar)
tuk, sůl, pepř

Recepty 2018

Recepty 2017