Platnost tohoto videa již vypršela.

Dýňové koblížky s mangovým džemem - 27.10.2018

Kostičky dýně vaříme ve vodě do změknutí. Během této doby si můžeme

Kostičky dýně vaříme ve vodě do změknutí. Během této doby si můžeme připravit džem. Na másle restujeme mango, cukr, med a šťávu z citronu, dokud mango nezměkne a nezískáme konzistenci džemu. Když je dýně měkká, vodu scedíme a dýni rozmixujeme. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vajíčko a žloutky. Přidáme tvaroh, jeden hrnek dýňového pyré, a nakonec přisypeme mouku, prášek do pečiva a skořici. Lžící tvoříme kobližky, které smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s mangovým džemem.

750g hladké mouky
70g měkkého másla
¾ hrnku cukru krupice
1 vejce
3 žloutky
150g měkkého tvarohu
1 hrnek pyré z muškátové dýně
1 prášek do pečiva
lžička mleté skořice

Na džem:
150g cukru krystal
2 větší manga
50g másla
lžíce medu
šťáva ze dvou citrónů

REPORTÁŽE