Dýňové koblížky s mangovým džemem - 27.10.2018

Kostičky dýně vaříme ve vodě do změknutí. Během této doby si můžeme připravit džem. Na másle restujeme mango, cukr, med a šťávu z citronu, dokud mango nezměkne a nezískáme konzistenci džemu. Když je dýně měkká, vodu scedíme a dýni rozmixujeme. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vajíčko a žloutky. Přidáme tvaroh, jeden hrnek dýňového pyré, a nakonec přisypeme mouku, prášek do pečiva a skořici. Lžící tvoříme kobližky, které smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s mangovým džemem.

750g hladké mouky
70g měkkého másla
¾ hrnku cukru krupice
1 vejce
3 žloutky
150g měkkého tvarohu
1 hrnek pyré z muškátové dýně
1 prášek do pečiva
lžička mleté skořice

Na džem:
150g cukru krystal
2 větší manga
50g másla
lžíce medu
šťáva ze dvou citrónů

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017