Platnost tohoto videa již vypršela.

Kančí hřbet s ragú z hrušek a mochyně - 20.10.2018

Očištěný hřbet prošpikujeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, vetřeme

Očištěný hřbet prošpikujeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, vetřeme rozmarýn a necháme odpočinout. Do vařící vody s cukrem vložíme mochyni. Pokrájenou hrušku lehce orestujeme na másle a přidáme do rendlíku s mochyní. Když je voda téměř odvařená, osolíme, zakápneme citronem a odstavíme. Hřbet opečeme z obou stran na oleji, zabalíme ho do alobalu a necháme asi na 100 stupňů dojít v troubě. Měl by uvnitř zůstat růžový. Servírujeme nafilírované s ovocnou omáčkou a opečeným bramborem.

300 g kančího hřbetu (bez kosti)
špek
1 hruška
10-12 ks mochyně
rozmarýn
máslo
1-2 polévkové lžíce cukru
citrón
olej, sůl, pepř

REPORTÁŽE