Mleté kuličky s majoránkovou omáčkou - 13.10.2018

Mleté maso vymícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem a římským kmínem. Poté vytvarujeme kuličky. Dáme je na pekáč, podlijeme trochou vývaru a potřeme olejem. Pečeme při 140 °C asi 10 minut, aby se zatáhly. Na másle zpěníme cibulku, zaprášíme ji moukou a zalijeme vývarem. Přihodíme kuličky, pět minut povaříme, přilijeme smetanu a přisypeme nasekanou majoránku. Povaříme a podáváme například s těstovinami.


700g mletého vepřového masa
300g mletého hovězího masa
vývar
4 stroužky česneku
1-2 cibule
2 dcl smetany (33%)
máslo
majoránka (pokud možno čerstvá)
drcený římský kmín
hladká mouka
sůl, pepř

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017