Platnost tohoto videa již vypršela.

Marinovaný losos - 29.9.2018

Na lososa dáme drcený pepř, hořčičné semínko, nastrouhanou citrusovou

Na lososa dáme drcený pepř, hořčičné semínko, nastrouhanou citrusovou kůru a kopr, a položíme ho na směs soli a cukru. Stejným způsobem zpracujeme rybu i z druhé strany, zasypeme ji zbytkem směsi, zakryjeme fólií a zatížíme. Necháme marinovat přes noc. Druhý den filety omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které posypeme nastrouhaným, natvrdo uvařeným vajíčkem. Přidáme pár nočků zakysané smetany a čerstvý kopr. Podáváme s opečenými máslovými tousty.

filet z lososa (cca 1kg)
250g cukru
kopr (velký svazek)
2 pomeranče
2 citrony
1 lžička hořčičného semínka
2 vejce
150 g zakysaná smetany

sůl, pepř

REPORTÁŽE