Liškový krém - 15.9.2018

Na másle zpěníme šalotku a k ní přidáme většinu očištěných lišek.

Na másle zpěníme šalotku a k ní přidáme většinu očištěných lišek. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Po chvíli zaprášíme moukou a zalijeme zeleninovým vývarem. Asi 15-20 minut povaříme. Než se polévka uvaří, orestujeme brambory se zbytkem lišek. Osolíme je, opepříme a posypeme nasekanou petrželí. Hotovou polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou. Nazdobíme ji restovanou směsí lišek a brambor, a podáváme s kváskovým chlebem.

750 g lišek (čerstvých nebo mražených)
1 l zeleninového vývaru
2 brambory
2-3 šalotky
2dcl smetany (33%)
1-2 polévkové lžíce hladké mouky
listová petržel
kmín
máslo, olej
sůl, pepř

Recepty 2018

Recepty 2017