Tataráček z lilku s avokádem a rajčaty - 8.9.2018

Kolečka lilku osolíme, necháme opotit a osušíme. Vyskládáme je na

Kolečka lilku osolíme, necháme opotit a osušíme. Vyskládáme je na pekáček, pokapeme olejem a opečeme v troubě. Mezitím zbavíme rajčata slupky i jader a nakrájíme je na kostičky. Větší část upečeného lilku zbavíme slupky a všechen pak také pokrájíme. Smícháme s rajčaty, nakrájenými sušenými rajčaty, avokádem, šalotkou, utřeným česnekem, pažitkou a petrželovou natí. Směs osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Podáváme s tousty nebo s bagetkou.


1 lilek
1 avokádo
5 sušených rajčat
3 čerstvá rajčata
2 stroužky česneku
pažitka
1 šalotka
1 citrón
olivový olej
pepř, sůl

Recepty 2018

Recepty 2017