Platnost tohoto videa již vypršela.

Grilovaný losos s bílou ředkví a citronovým medem - 26.5.2018

Filet z lososa zasypeme solí smíchanou s cukrem a necháme dvě hodiny

Filet z lososa zasypeme solí smíchanou s cukrem a necháme dvě hodiny odležet. V horké osolené vodě krátce spaříme ředkev a fenykl, zchladíme a dáme marinovat do medu s citronem. Lososa vyjmeme ze solné marinády, opláchneme ho a osušíme. Opepříme a vmasírujeme citronový tymián. Kůži lososa potřeme olejem a pečeme touto stranou napřed. Ředkev a fenykl vyjmeme z marinády a též ogrilujeme. Jídlo doplníme půlkou ogrilovaného citronu a ozdobíme fenyklovou natí. Grilovanou zeleninu pokapeme marinádou.


300 - 400g lososa s kůží
300g cukru krupice
150g soli
1 bílá ředkev
1-2 bulvy fenyklu
2 lžíce medu
2 lžíce citrónové šťávy
citronový tymián, pepř

REPORTÁŽE