Zapečené noky v tomatové omáčce s mozzarellou - 28.4.2018

Na oleji zpěníme šalotku, pak česnek a na kostičky nakrájená rajčata.

Na oleji zpěníme šalotku, pak česnek a na kostičky nakrájená rajčata. Po chvíli přidáme drcená rajčata, sůl, pepř a bazalku, a krátce povaříme. Vzniklou omáčku propasírujeme a svaříme do požadované konzistence. Před koncem ještě přidáme na půlky rozkrájená cherry rajčata. Do zapékací misky pak střídavě vrstvíme omáčku a noky. Povrch pokryjeme mozzarellou a zapečeme dozlatova. Hotové necháme krátce odpočinout a servírujeme ozdobené čerstvou bazalkou.


350 g bramborových noků
200 g drcených rajčat
200 g sýru Mozzarella
8 čerstvých rajčat
10 ks cherry rajčat (žlutá, červená)
2 šalotky
2 stroužky česneku
svazek bazalky
olivový olej, sůl, pepř

Recepty 2018

Recepty 2017