Králičí velouté se slaninovým muffinem - 14.4.2018

Na tuku ze slaniny a z másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme předem připraveným horkým vývarem. Krém důkladně rozmícháme, provaříme a zjemníme smetanou. Během přípravy polévky upečeme muffiny: slaninu vyškvaříme, přidáme cibuli, zarestujeme a necháme zchladnout. Smícháme mouku, prášek do pečiva, vejce, zakysanou smetanu a mléko, a do tohoto základu přidáme vyškvařenou slaninu s cibulkou a vypracujeme těsto. Plníme do formiček a pečeme na 170°C dozlatova. Muffin vložíme do hotové polévky a podáváme.

Potřebujeme:
1,5 l vývaru z králíka
hladká mouka
smetana na vaření (30%)
máslo
pažitka
sůl, pepř 

Na muffin:
250 g polohrubé mouky
200 g zakysané smetany
150g slaniny nebo špeku
½ cibule
½ pytlíku prášku do pečiva
1 vejce
mléko podle potřeby

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017