Platnost tohoto videa již vypršela.

Pečené telecí ramínko se zázvorovou mrkví a medvědím česnekem - 7.4.2018

Nakrájenou mrkev osolíme, opepříme a zakápneme olejem, šťávou ze

Nakrájenou mrkev osolíme, opepříme a zakápneme olejem, šťávou ze zázvoru a medem. Vše promícháme a necháme odležet. Maso osolíme, opepříme, zakápneme olejem, posypeme tymiánem a promasírujeme. Opečeme ho s kořenovou zeleninu a s cibulí. Zalijeme vývarem a pečeme pod poklicí na 160°C. Když je maso téměř měkké, necháme vedle dopéct naloženou mrkev. Maso vyjmeme, výpek přecedíme, svaříme a zašleháme do něj máslo. Podáváme s bramborovou kaší a doplníme medvědím česnekem, který krátce prohřejeme na másle a osolíme.


1,5 kg telecí plece
0,75 l hovězího vývaru
1 kg mrkve
400g petržele
400g řapíkatého celeru
­100g čerstvého zázvoru
3 červené cibule
2 hrsti medvědího česneku
čerstvý tymián
2 lžíce medu
3 oříšky másla
olivový olej, sůl, pepř