Cizrnový krém s rajčatovým concassé - 3.3.2018

Předem namočenou cizrnu uvaříme ve slané vodě do měkka. Přidáme na másle orestovanou šalotku s česnekem, zavaříme, přilijeme smetanu a okořeníme muškátovým oříškem. Vše rozmixujeme, dosolíme a opepříme. Do kříže naříznutá rajčata spaříme v osolené vodě. Oloupeme je, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Lehce orestujeme, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou bazalku. Hotovým concassé polévku ozdobíme.

200 g cizrny
2 dcl smetany
2 šalotky
2 rajčata
2 stroužky česneku
muškátový oříšek
bazalka
olivový olej
oříšek másla, sůl, pepř

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017