Salát z černé čočky a steak z tuňáka - 24.2.2018

Čočku uvaříme „na skus“ v osolené vodě. Zeleninu nakrájíme nadrobno a 

Čočku uvaříme „na skus“ v osolené vodě. Zeleninu nakrájíme nadrobno a postupně, od nejtvrdší kořenové zeleniny až po jarní cibulku, orestujeme. Vše smícháme s propláchnutou a scezenou čočkou. Z oleje, balzamika, medu a limetky umícháme dresink, kterým salát dochutíme. Steak osolíme a opepříme a krátce opečeme z obou stran. Na závěr jej potřeme olejem, do kterého jsme přidali chilli a koriandr.


Potřebujeme:
steak z tuňáka
200 g černé čočky
1 žlutá paprika
1 červená paprika
2 jarní cibulky
1 mrkev
1 petržel
1 cuketa
1 chilli paprička
koriandr
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce medu
citrón
sůl, pepř

Recepty 2018

Recepty 2017