Telecí ossobuco na červeném víně - 17.2.2018

Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme do zlatova. Na stejném

Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme do zlatova. Na stejném oleji opečeme také nakrájenou zeleninu. Přidáme protlak a bylinky, zarestujeme a vše podlijeme vínem, následně vývarem a nakonec přidáme maso. Přikryjeme a podusíme do měkka v troubě při teplotě 130°C. Poté maso a zeleninu vyjmeme, a vzniklou omáčku svaříme do požadované konzistence. Na závěr zjemníme máslem.


Potřebujeme:
500 g telecí kližky (cca 2 ks)
0,75 l hovězího vývaru
0,5 l červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
200 g řapíkatého celeru
3 cibule
2 mrkve
2 petržele
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
olej, sůl, pepř

Recepty 2018

Recepty 2017