Sváteční kachní paštika - 23.12.2017

Na pánvi rozpustíme špek a opečeme šalotku s česnekem. Přidáme játra marinovaná v portském víně a zarestujeme je s bůčkem, sádlem a s tymiánem. Osolíme, opepříme, zalijeme koňakem a provaříme. Nakrájená foie gras (která jsme přes noc namočili v mléce) zprudka opečeme. Výpek z foie gras, bůček, játra a žloutky rozmixujeme, a vše smícháme s rozpuštěným máslem. Do rozmělněné hmoty přidáme kousky foie gras. Paštiku dáme do sklenic, do kterých jsme vložili feferonku a ve vodní lázni pečeme při 110°C 60 minut.

400g kachních jater
200g vepřového bůčku
200g kachních jater FOIE GRAS
100g špeku
4 vejce (žloutky)
2 lžíce sádla
3 lžíce másla
2 šalotky
2 stroužky česneku
1 feferonka
portské víno
panák koňaku (0,05 cl)
tymián
sůl, pepř

REPORTÁŽE

Recepty 2018

Recepty 2017